x 
Pusty koszyk
Katarzyna Czarnomska

Katarzyna Czarnomska

Katarzyna Czarnomska jest fundatorem i redaktorem naczelnym serwisu "Farmy Zdrowia". Urodziła się w 1974 roku.

Z wykształcenia:
Magister "Zarządzania i Marketingu" po Akademia Leona Koźmińskiego (ALK) w Warszawie.
Podyplomowe studia w Instytucie Żywności i Żywienia w zakresie DIETETYKI.
Absolwentka Międzynarodowej Akademii Medycyny Komplementarnej - NATUROPATA, INFORMOTERAPEUTA

Prowadzi prywatny gabinet naturopaty i informoterapeuty.

Terapeuta w "PRYWATNY GABINET LEKARSKI GRAŻYNA DUSZKIEWICZ"

Współpraca z "KLINIKA BIOREZONANSU"
    Badania/terapie na Skaner-3D Spector
    Badania/terapie na Generator Plazmowy Sanoplasma
    Badanie żywej kroplii krwii mikroskopem Delta Optical Evolution 300 z kamerą cyfrową.

Bardzo szybki i łatwy przepis, nawet nie trzeba za bardzo się przy nim napracować. Wystarczy dobrze wymieszać składniki, uformować zgrabne bułeczki i upiec w piekarniku.

Zupa z buraczków to nie tylko barszcz klasyczny, gęsty i sycący ukraiński, czy postny cieńkusz do picia. Dziś dla odmiany wykwintny krem z buraczków, aromatyzowany tymiankiem i uszlachetniony kozim serem. Propozycja wyśmienita. Zapraszam.

Przepis na ten ketchup dostałam od mojej cioci, która jest praktycznie samowystarczalna jeśli chodzi o wyżywienie swojej rodziny. Uprawia ogród, hoduje świnie, krowy, kury - cóż więcej potrzeba. Jest naprawdę pyszny i przede wszystkim nie zawiera chemicznych ulepszaczy!

Od maja włożyliśmy masę pracy aby warzywa w tym roku obficie obrodzily. Sa już pierwsze efekty. W tym roku nie bylo śniegu i gleba jest bardzo sucha. Trzeba dużo podlewać, a na każdy deszcz czekamy z utesknieniem. Tak to juz jest, że co innych smuci, u innych wywoluje usmiech z rana :)

Marchewka w zupie to rzecz oczywista, a zupa z marchewki? Dla amatorów słodkawych smaków i mało popularnych ziółek – tutaj trybula ogrodowa, która bardzo harmonijnie komponuje się z marchewką. Łatwa i szybka w przygotowaniu, odpowiednio podana jest wykwintną częścią obiadu. Zapraszam do gotowania.

23 Kwi 2015

Peruwiański krupnik

Dział: Przepisy

Osobiście bardzo lubię krupnik, moja rodzinka też. Będąc w dalekiej podróży w Peru w Cusco zamówiliśmy sobie w małej knajpce zupę – lokalną specjalność. Okazało się, że to krupnik w lokalnej odsłonie. Na bazie rosołu gotowanego na kurze, zamiast kaszy jęczmiennej – komosa ryżowa (czy jak kto woli quinoa), zamiast natki pietruszki – kolendra. Natychmiast się zakochaliśmy w tym krupniku, który od tamtej pory gości w naszych talerzach na zmianę z tradycyjnym i takim z kaszą jaglaną. Polecam.

22 Mar 2015

Biała armia

Dział: Akademia

Leukocyty, nieliczna grupa w porównaniu z czerwonymi krwinkami, co nie oznacza, że jest ich mało! Można śmiało powiedzieć, że to, dlatego iż jest to elitarna, antyterrorystyczna jednostka specjalna obrony i ochrony osobistej. Zaniedbanie tej jednostki może prowadzić do poważnych problemów, które mogą się skończyć nawet transferem w inny wymiar, czyli śmiercią delikatnego ciała…

11 Lut 2015

Bułeczki orkiszowe

Dział: Przepisy

Na życznie mojej koleżanki Beaty przepis na bułeczki, którymi zachwyciły się nasze córeczki:).  Pochodzi z książki "Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego. Lekko zmodyfikowałam składniki, poieważ w oryginale użyta jest w całości mąka pszenna typ 750 ja natomiast użyłam do podmłody tylko mąki orkiszowej typ 700, a do ciasta właściwego mieszanki mąki białej i razowej.

10 Lut 2015

Faworki

Dział: Przepisy

Zanim we czwartek zabiorę się za pączki w doborowym towarzystwie dziś zrobiłam sobie rozgrzewkę faworkami...

O nas ...

katarzynaczarnomskaKatarzyna Czarnomska jest fundatorem i redaktorem naczelnym serwisu. Urodziła się w 1974 roku. Jest absolwentką Akademi Kozminskiego w Warszawie. Wychowuje dwójke dzieci. Od wielu lat poświęca się tematyce zdrowia, zdrowego odżywiania, naturalnych metod leczenia i dietetyki w życiu naszej rodziny.

Kontakt ...

ul. Przyszłość 53c
05-126 Stanisławów Pierwszy
POLSKA
 
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
+48 695 832 433