Katarzyna Czarnomska
Katarzyna Czarnomska jest fundatorem i redaktorem naczelnym serwisu "Farmy Zdrowia". Urodziła się w 1974 roku.
Z wykształcenia:
Magister "Zarządzania i Marketingu" po Akademia Leona Koźmińskiego (ALK) w Warszawie.
Podyplomowe studia w Instytucie Żywności i Żywienia w zakresie DIETETYKI.
Absolwentka Międzynarodowej Akademii Medycyny Komplementarnej - NATUROPATA, INFORMOTERAPEUTA
Prowadzi prywatny gabinet naturopaty i informoterapeuty.
Terapeuta w "PRYWATNY GABINET LEKARSKI GRAŻYNA DUSZKIEWICZ"
Współpraca z "KLINIKA BIOREZONANSU"
Badania/terapie na Skaner-3D Spector
Badania/terapie na Generator Plazmowy Sanoplasma
Badanie żywej kroplii krwii mikroskopem Delta Optical Evolution 300 z kamerą cyfrową.
Składniki na 6 osób:
6 niedużych ziemniaków
1 bakłażan
1 cukinia
4 dorodne korzenie pietruszki
2 duże marchewki
1 średni korzeń selera
1 słodki ziemniak
2 duże czerwone cebule
1 główka czosnku
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
6-8 pieczarek
1 łyżka ziół prowansalskich
3-4 łyżki oliwy z oliwek
1 płaska łyżeczka soli
Zawsze, kiedy przychodzi do mnie transport z Sycylii z pomarańczami, suszonymi pomidorami, pachnącymi cytrynami i właśnie avocado Hass urządzam uczty: guacamole na przemian z natkamole (to wersja, którą poznałam dzięki mojej przyjaciółce, a że w ogrodzie praktycznie cały rok dostępna jest świeża natka pietruszki to żal nie skorzystać). Zalety avocado są niepodważalne i to nie tylko te wspaniale pieszczące nasze podniebienia, ale i zdrowotne, o czosnku pisałam, będzie i o pietruszce i innych składnikach też. Samo zdrowie!
Składniki:
230 g masła
2 szklanki cukru pudru (1,5+0,5 szklanki)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 szklanki mąki orkiszowej typ 700 (można użyć białej pszennej)
1 szklanka zmielonych migdałów (bez skórek)
Szczypta soli
Świadomość to najważniejszy, pierwszy i niezbędny element bycia odpowiedzialnym za swoje zdrowie. Czy można, bowiem podejmować jakiekolwiek decyzje odnośnie swojego zdrowia nie będąc świadomym pewnych rzeczy? Czy nie powinniśmy uświadomić sobie najpierw, że naprawdę mamy realny wpływ na stan swojego zdrowia?
Mona Lisa uśmiechnęłaby się szeroko pozując do obrazu, ale próchnica zrobiła swoje, a to tylko wierzchołek góry lodowej tego, co potrafi zdziałać cukier. Plotka głosi, że była miłośniczką słodkiego. Europejczyk w jej epoce zjadał łyżeczkę cukru rocznie, ona – żona bogatego kupca – zjadała normę przypadającą na kilkuset biedaków.
Moja faworytka – witamina C – królowa witamin.
Dlaczego faworytka? Ponieważ jak się okazuje bierze ona udział w ponad 500 rozmaitych procesach w naszym organizmie. Wszyscy zapewne wiedzą, że wspiera nasz system odpornościowy w walce z drobnoustrojami, bakteriami, wirusami, które chętnie wzięłyby w posiadanie cały organizm gdyby – między innymi, oczywiście – nie waleczna witamina C.
KOMÓRKA – i nie mam oczywiście na myśli komórki do składowania narzędzi ogrodniczych. Od pojedynczej komórki zaczęło się życie na Ziemi. Całe nasze ciało składa się z ponad 50 bilionów komórek. Warto chyba wiedzieć jak mniej więcej funkcjonuje komórka, jak jest zbudowana i dlaczego to takie ważne wiedzieć takie rzeczy?
Flawonoidy – roślinne klejnoty. Przeglądarka internetowa po wpisaniu hasła flawonoidy pokazuje ponad 250 000 stron na których to słowo się pojawia. Pewnie każdemu/każdej to słowo choć raz obiło się o uszy. Ja też zetknęłam się z nim blisko kilka lat temu na wykładzie lekarskim przy okazji poznawania suplementów. Gdy zaczęłam pogłębiać swoją wiedzę na ten temat dowiedziałam się i doświadczyłam wiele pozytywnych zjawisk związanych z bioflawonoidami.
Bestseller (S)
Komentarze
-
Heya just wanted to give you a quick heads up…
Skomentowane przez automaty dodany czwartek, 30 październik 2014 18:15
-
Oczywiście spróbuję zrobic syrop z pędów sosny, rośną na naszej…
Skomentowane przez Krystyna dodany sobota, 17 maj 2014 20:29
-
Właśnie robimy :-) Zobaczymy jak się uda, co prawda bez…
Skomentowane przez Koliber dodany sobota, 22 luty 2014 17:40