Katarzyna Czarnomska
Katarzyna Czarnomska jest fundatorem i redaktorem naczelnym serwisu "Farmy Zdrowia". Urodziła się w 1974 roku.
Z wykształcenia:
Magister "Zarządzania i Marketingu" po Akademia Leona Koźmińskiego (ALK) w Warszawie.
Podyplomowe studia w Instytucie Żywności i Żywienia w zakresie DIETETYKI.
Absolwentka Międzynarodowej Akademii Medycyny Komplementarnej - NATUROPATA, INFORMOTERAPEUTA
Prowadzi prywatny gabinet naturopaty i informoterapeuty.
Terapeuta w "PRYWATNY GABINET LEKARSKI GRAŻYNA DUSZKIEWICZ"
Współpraca z "KLINIKA BIOREZONANSU"
Badania/terapie na Skaner-3D Spector
Badania/terapie na Generator Plazmowy Sanoplasma
Badanie żywej kroplii krwii mikroskopem Delta Optical Evolution 300 z kamerą cyfrową.
Bardzo szybki i łatwy przepis, nawet nie trzeba za bardzo się przy nim napracować. Wystarczy dobrze wymieszać składniki, uformować zgrabne bułeczki i upiec w piekarniku.
Zupa z buraczków to nie tylko barszcz klasyczny, gęsty i sycący ukraiński, czy postny cieńkusz do picia. Dziś dla odmiany wykwintny krem z buraczków, aromatyzowany tymiankiem i uszlachetniony kozim serem. Propozycja wyśmienita. Zapraszam.
Przepis na ten ketchup dostałam od mojej cioci, która jest praktycznie samowystarczalna jeśli chodzi o wyżywienie swojej rodziny. Uprawia ogród, hoduje świnie, krowy, kury - cóż więcej potrzeba. Jest naprawdę pyszny i przede wszystkim nie zawiera chemicznych ulepszaczy!
Od maja włożyliśmy masę pracy aby warzywa w tym roku obficie obrodzily. Sa już pierwsze efekty. W tym roku nie bylo śniegu i gleba jest bardzo sucha. Trzeba dużo podlewać, a na każdy deszcz czekamy z utesknieniem. Tak to juz jest, że co innych smuci, u innych wywoluje usmiech z rana :)
Marchewka w zupie to rzecz oczywista, a zupa z marchewki? Dla amatorów słodkawych smaków i mało popularnych ziółek – tutaj trybula ogrodowa, która bardzo harmonijnie komponuje się z marchewką. Łatwa i szybka w przygotowaniu, odpowiednio podana jest wykwintną częścią obiadu. Zapraszam do gotowania.
Osobiście bardzo lubię krupnik, moja rodzinka też. Będąc w dalekiej podróży w Peru w Cusco zamówiliśmy sobie w małej knajpce zupę – lokalną specjalność. Okazało się, że to krupnik w lokalnej odsłonie. Na bazie rosołu gotowanego na kurze, zamiast kaszy jęczmiennej – komosa ryżowa (czy jak kto woli quinoa), zamiast natki pietruszki – kolendra. Natychmiast się zakochaliśmy w tym krupniku, który od tamtej pory gości w naszych talerzach na zmianę z tradycyjnym i takim z kaszą jaglaną. Polecam.
Leukocyty, nieliczna grupa w porównaniu z czerwonymi krwinkami, co nie oznacza, że jest ich mało! Można śmiało powiedzieć, że to, dlatego iż jest to elitarna, antyterrorystyczna jednostka specjalna obrony i ochrony osobistej. Zaniedbanie tej jednostki może prowadzić do poważnych problemów, które mogą się skończyć nawet transferem w inny wymiar, czyli śmiercią delikatnego ciała…
Na życznie mojej koleżanki Beaty przepis na bułeczki, którymi zachwyciły się nasze córeczki:). Pochodzi z książki "Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego. Lekko zmodyfikowałam składniki, poieważ w oryginale użyta jest w całości mąka pszenna typ 750 ja natomiast użyłam do podmłody tylko mąki orkiszowej typ 700, a do ciasta właściwego mieszanki mąki białej i razowej.
Zanim we czwartek zabiorę się za pączki w doborowym towarzystwie dziś zrobiłam sobie rozgrzewkę faworkami...
Bestseller (S)
Komentarze
-
Heya just wanted to give you a quick heads up…
Skomentowane przez automaty dodany czwartek, 30 październik 2014 18:15
-
Oczywiście spróbuję zrobic syrop z pędów sosny, rośną na naszej…
Skomentowane przez Krystyna dodany sobota, 17 maj 2014 20:29
-
Właśnie robimy :-) Zobaczymy jak się uda, co prawda bez…
Skomentowane przez Koliber dodany sobota, 22 luty 2014 17:40